Tien gestolen fietsen aangetroffen in inbrengwinkel

vrijdag 3 februari 2017

Groningen - De politie heeft op maandag 23 januari een 52-jarige inwoner uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van heling van gestolen fietsen. Tijdens de aanhouding en de daaropvolgende controle in de inbrengwinkel van de man, troffen agenten tien gestolen fietsen aan.

De politie kreeg de laatste tijd meldingen dat aangevers hun gestolen fiets hadden aangetroffen bij een inbrengwinkel in de binnenstad van Groningen. Hierop hebben twee wijkagenten een onderzoek ingesteld naar deze winkel. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er sprake was van heling. De verdachte werd daarop aangehouden. Tijdens de aanhouding zijn tien fietsen in beslag genomen waarvan er zeven gesignaleerd stonden als gestolen. De overige drie fietsen waren dusdanig bewerkt dat er geen serienummer terug te vinden was.

Bij het onderzoek kon de eigenaar geen inkoopadministratie overleggen. Deze administratie moet door een tweedehandswinkel worden bijgehouden. De verdachte is op donderdag 26 januari in opdracht van de Officier van Justitie weer in vrijheid gesteld. 

Bent u slachtoffer van fietsendiefstal dan is het altijd raadzaam om aangifte te doen. Het doorgeven van een serienummer is daarbij gewenst. Dit unieke nummer wordt ingevoerd in de database van de website www.stopheling.nl. Door de registratie via deze website wordt het voor de steler moeilijker om gestolen goederen door te verkopen en wordt de criminaliteit terug gedrongen.

 

Volgens de wet moeten opkopers van tweedehands goederen hun ingekochte spullen registreren. Om het opkopers makkelijker te maken is het Digitaal Opkopers Register (DOR) ontwikkeld. Opkopers zijn verplicht om zich aan te sluiten bij dit register. Hieronder vallen goudopkopers/juweliers, telefoonwinkels, pandjeshuizen, fietshandelaren en opkopers van metalen. Een handelaar in tweedehands goederen kan zich – ongewild – schuldig maken aan een misdrijf indien hij of zij gestolen goederen inkoopt. Daarom is het registreren van gegevens heel belangrijk.

Het systeem checkt automatisch via een database van stopheling.nl of een ingevoerd serienummer als gestolen goed geregistreerd staat. Wanneer dit het geval is gaat hiervan een melding naar de politie, die daarop actie kan ondernemen. Doordat steeds meer opkopers zich registeren in het digitaal Opkopersregister (DOR) wordt stopheling.nl steeds vollediger.

Dit kan eenvoudig op de website www.stopheling.nl . Via deze site kunt u aan de hand van bijvoorbeeld een serienummer snel checken of u met gestolen spullen te maken heeft. Ook kunt u uw eigen bezittingen registreren. Kijk voor meer informatie op de site. 

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bedum | 112 alarmeringen Bedum | Goedkoop Tanken in Bedum | Supermarkten in Bedum | Weerbericht Bedum